Konservative støtter ikke et nyt rådhus til over 200 millioner

Konservative støtter ikke et nyt rådhus til over 200 millioner

Af Jan Færch og Morten Scheelsbeck, konservative byrådsmedlemmer i Solrød Kommune

Det er totalt og aldeles forkert, når det påstås, at Det Konservative Folkeparti har besluttet at støtte opførslen af et stort nyt rådhus til over 200 millioner kroner. Det passer simpelthen ikke, og det bliver ikke sandt af at blive gentaget.

Det er generelt en rigtig ærgerlig udvikling, at nogle partier har mere travlt med at fortælle, hvad de tror, at andre mener i stedet for at argumentere for deres egne holdninger og planer for kommunen. Det niveau vil vi i Det Konservative Folkeparti forsøge at hæve os over og i stedet her fortælle, hvad vi mener om projektet, som vi kender som ”Borgernes hus”. 

Stationspladsen udnyttes ikke i dag

Som alle kan se, har vi Solrød en stor stationsplads, som ikke udnyttes optimalt i forhold til, hvor mange kvadratmeter der er. I en af Danmarks mindste kommuner skal vi ikke rutte med kvadratmeterne, men vi skal udnytte den sparsomme plads, vi har, optimalt – i respekt for det omkringliggende.

Vi synes derfor overordnet set, at det er en god idé at tage en debat om, hvordan vi bedre kan udnytte pladsen til gavn for flest muligt, og vi glæder os over, at man i dag kan bygge ”grønt” på en måde, der er både godt for øjet og for klimaet.

HVIS der skal bygges nyt, vil vi konservative derfor lægge vægt på, at tiltag som biodiversitet og grønt udtryk kan blive en del af de eventuelle planer. 

Der skal ske NOGET ved rådhuset

Vi er ærlige og indrømmer, at vi synes, at der er behov for at gøre noget ved det eksisterende rådhus. Enten skal det renoveres og moderniseres, så det lever op til tidens krav om GDPR og arbejdsforhold, eller også skal funktionerne flyttes til anden lokation. Om det bliver flyttet til en anden lokation eller udvidet og renoveret ved ingen endnu.

Det er jo præcis det, som byrådet har sat igang ved seneste byrådsmøde, og nu skal vi have klarlagt muligheder, begrænsninger og økonomi. Og så skal alle gode kræfter involveres. Både borgere og erhvervsliv skal have rig lejlighed til at byde ind med gode idéer.

Hvis det viser sig, at man kan frigøre attraktive byggegrunde til nye boliger, som passer ind i Det Konservative Folkepartis boligpolitik, som blandt andet involverer flere ældrevenlige boliger, og derigennem få så god økonomi i projektet, at det vil være en mindre investering at flytte rådhusfunktionerne end at ombygge og renovere, vil vi naturligvis ikke blindt på forhånd afvise, at vi være positive over for sådan et scenarium. Vi er jo et seriøst og sagligt parti, der tager stilling til konkrete ting.